doplnění: článek z 1. kola krajského poharu a poháru talentů 2016

16.03.2016 10:45

   V neděli 14. 2. 2016 proběhlo v tělocvičně ZŠ v Rosicích první kolo krajského poháru a poháru talentů  2016. Poprvé se tyto dva turnaje konaly současně a to tak, že pohár talentů proběhl v dopoledních a krajský pohár v odpoledních hodinách. Poháru talentů se zúčastnilo celkem 140 soutěžících ze 14 klubů, včetně jednoho slovenského. Krajského poháru se zúčastnilo 86 závodníků z 15 klubů. Celkem proběhlo 350 startů. Z našeho oddílu se turnaje zúčastnilo 16 soutěžících, vybojovali dohromady 7 medailí a 5 bodovaných míst.

    Na poháru talentů jsou disciplíny agility (běh přes překážkovou dráhu), kihon ido (základní technika v posunech) a základní kata (sestavy). V disciplíně agility se medailově dařilo pouze Viktoru Částkovi, který byl nejrychlejší v kategorii 5 – 8 let, odnesl si tak svoji první medaili a hned zlatou. V disciplíně kihon ido jsme získali dvě medaile. Stříbrnou si vyhrál ve věkové kategorii 5-8 let bez kyu + 8. kyu Štěpán Králík a ve starší kategorii 9 – 11 let 7. + 6. kyu získal zlatou medaili Filip Pohl. Druhý jmenovaný obsadil také nepopulární 5. místo (z důvodu dvou 3. míst není 4. místo ale dvě 5. místa, dvě 7. místa atd.) v kategorii kata 9-11 let. V disciplíně kata se bodově prosadil také Daniel Pavlík, který obsadil 7. místo v nejstarší kategorii kata 12-15 let. Celkem jsme tak získali 3 medaile a obsadili 4. místo v bodování klubů.

    Na krajském poháru byla hojná účast nejen z Jihomoravského kraje, ale i z ostatních krajů ČR. Dokonce se zúčastnil oddíl ze Slovenska (KK Topolčany). Soutěž tak získala na obtížnosti. I přesto se nám ale povedlo získat medaile. Dvě bronzové medaile si odnesl Filip Pohl. V kata mladší žáci prohrál pouze s vítězem kategorie Brunem Čáslavou (Šin MuHodonín). Druhou medaili získal z disciplíny kumite, do které nastoupil úplně poprvé. Bojoval statečně a obsadil 3. místo. Smolařem dne byl Filip Rosinský. Ten nastupoval současně ve 2 kategoriích - kata starší žáci a kata dorostenci. Šel dohromady 7 kol, v obou kategoriích prohrál v boji o bronz a získal tedy dvakrát 5. místo. V kategorii dorostenců získal bronzovou medaili Daniel Pavlík. Svůj dosavadní největší úspěch zaznamenal Tomáš Knápek. V kategorii kata junioři se dostal až do finále, kde se setkal s reprezentantem ČR Jaroslavem Olšákem. Finále bohužel prohrál, ale získal svoji první stříbrnou medaili.

    Další kolo Krajské poháru a poháru talentů se uskuteční 24. 4. v Dubňanech.

Více informací o nadcházejícíh akcích viz sekce kalendář akcí zde

 

autor článku: Bc. Veronika Mišková

Kontakt

Taro kan, z.s. Rygle 23
644 00 Brno
(+420) 605 226 613

Vyhledávání