doplnění: 2. NP Goju ryu Hodoín 26.3

15.04.2016 12:13

NP Goju ryu Hodonín – 4 soutěžící- 7 medailí

 

    V sobotu 26. 3. se uskutečnilo 2. kolo NP Goju ryu v Hodoníně. Turnaje se za náš oddíl zúčastnili 4 soutěžící, kteří si odnesli 7 medailí (3-2-2) a 4 naši rozhodčí.

    Nejmladším z našich zástupců byl Filip Pohl. Ten byl vylosován do jedné poloviny s členy sportovního centra mládeže Brno a to s Vojtěchem Sůkalem z Hustopeč a Brunem Čáslavou z Hodonína. Na prvního jmenovaného narazil ve druhém kole. Předvedl zde svoji nejlepší kata – Seisan a senzačně zvítězil 4:1. Přes další kolo (proti Vaculovičovi, KK Kyjov) se dostal do semifinále. Tam mu chyběly síly a prohrál tak se svým soupeřem Čáslavou 1:4. Dostal se tak ale do boje o bronzovou medaili, kterou si nenechal vzít a nakonec obsadil krásné 3. místo.

    Další zástupce jsme měli v kategorii Juniorů. Tam nastoupili Jaroslav Olšák a Tomáš Knápek. Tomáš Knápek prohrál v 2. kole se slovenským závodníkem Kopáčem. V boji o bronzovou medaili si vylepšil svoji bilanci s Davidem Sůkalem, když jej porazil 3:2 a odnesl si bronzovou medaili. Jaroslav Olšák projel eliminačními koly jako nůž máslem. Nedokázal ho zastavit ani Kopáč se Senice (Slovensko), a tak si Jaroslav odnesl nejcennější (zlatou) medaili. O stupínek níž stanul v kategorii seniorů, kde našel přemožitele ve zkušeném závodníkovi z Rosic – a to Ondřeji Křížovi. S Ondřejem se pak potkal ještě jednou a to v disciplíně kumite muži do 75 kg. Zde bohužel zápas skončil stejně jako v kata – tedy vítězstvím Kříže.

    Jediná zástupkyně něžného pohlaví zde byla Sabina Forstová. Ta si odnesla hned 2 zlaté medaile. V kategorii kata ženy narazila ve finále na svou pravidelnou rivalku - Anetu Šabovou (Nidoshinkan Dojo). Stejně, jako na 1. kole NP Goju ryu před dvěma týdny v Kroměříži, se rozhodčí rozhodli pro vítězství naší Sabiny. Druhá zlatá medaile, kterou Sabina získala v kumite, už byla jen třešničkou na dortu a to po výhře nad Karolínou Švarcovou z KKD Bruntál.

    Všichni medailisté z obou Národních pohárů Goju ryu by měli mít zajištěnou nominaci na Mistrovství ČR v karate Goju ryu (oficiální nominace bude zveřejněna brzy). Mistrovství se bude konat 21. 5. v sportovní hale Tesla Brno Lesná. Pořadatelem je náš oddíl Taro kan z. s. a všichni jste srdečně zváni!

 

Kontakt

Taro kan, z.s. Rygle 23
644 00 Brno
(+420) 605 226 613

Vyhledávání