Úspěšné závody v Bratislavě

23.06.2009 17:16

Dne 20.6.2009 se v hlavním městě Slovenska - Bratislavě - uskutečnily mezinárodní závody, kterých se zúčastnil náš již zkušený tým a to ve složení: Alessandro Tamborlani, Matteo Tamborlani, Sabina Forstová, Simona Forstová, Kateřina Sendlerová a Tomáš Zaťko.

Hala, ve které se závody pořádaly byla opravdu moc hezká a velká. Naskládeli sem 6 tatami, ale z nějakého důvodu nemělo ani jedno obvyklé rozměry 10x10. Organizace byla vážně skvělá, protože nebyl žádný časový skluz. A protože byly tyto závody určeny pouze pro mládežnické kategorie, pobíhaly mezi karatisty různé postavy ze známých filmů a pohádek jako např. Shrek, Spiderman a Batman(ka).

Žáci a žákyně byli rozděleni nejen na mladší a starší, ale i na ty nejmenší od 6 do 9 let. Velice nás překvapilo, že jak žáci tak i žákyně nenastupovali při kata každý zvlášť, jak jsme zvyklí, ale cvičili zároveň se soupeřem. Pro všechny závodníky to bylo velice nepříjemné, protože měli strach, že se se svým soupeřem srazí.

Jako první začal závodit nejmladší člen naší výpravy - Matteo, který soutěžil v kategorii kata ml. žiaci 6-9 let. Velice úspěšně procházel jedním kolem za druhým, a tak se dostal až do finále. Tam bohužel narazil na silnějšího soupeře ze Slovenska, druhé místo je však i tak skvělý úspěch. Tomáš Zaťko vypadl bohužel hned v prvním kole.

V kategorii kata ml. žiačky jsme měli 2 závodnice, a to Sabču a Katku. Katka bohužel hned v prvním kole vypadla s povinnou katou Gekisai dai I a do repasáže ji její soupeřka nedostala. Sabča postupovala kolo po kole a v semifinále opět narazila na svoji kamarádku Anetku Šabovou. Tu porazila a tím se dostala do finále, kde bohužel stejně jako Matteo narazila na silnější soupeřku ze Slovenska, a tak obsadila 2. místo.

Další kategorií, ve které jsme měli závodníka byla kategorie st. žáci. Alessandro zde měl velice silné soupeře, a tak jsme byli velice šťasní, když v 1. kole vyhrál 5:0. Ve druhém kole se mu bohužel už tak dobře nevedlo a vypadl.

Simča v 1. kole kategorie kadetek narazila na silnější soupeřku a prohrála, soupeřka pak v dalším kole narazila na finalistku, a tím Simča zkončila.

Následoval slavnostní nástup, při jehož příležitosti vyhlásili nejlepší Slovenské závodníky roku 2008 a představili nám mistryni světa 2006 - Evu Tulejovou. Na závěr nástupu vyhlásili vítěze bloku kata.

Po krátké pauze pro rozhodčí následoval blok kumite. Matteo v kategorii kumite kluci (do 9 let) do 28kg nastoupil proti silnému soupeři, a tak prohrál 3:1. Soupeř však byl šikovný a dostal Mattea do repasáže, kde Matteo bohužel opět prohrál.

Sabča v kategorii ml. žákyně -35 kg byla natolik šikovná, že se dostala až do finále, kde narazila na velice silnou soupeřku ze Srbska, a tak obsadila další 2. místo.

Alessandro v kategorii st. žáci -50 kg statečně bojoval, ale jeho smršť mawashi geri na soupeře nestačila a prohrál. Soupeř jej sice dostal do repasáže, ale ani zde neměl Alessandro moc štěstí a prohrál.

Simča v kategorii kadetky +54 kg stejně jako Alessandro vypadla v 1. kole se soupeřkou ze Slovenska. Ta ji pak sice dostala do repasáže, kde ale narazila na tradiční soupeřku Lenku Petříkovou a prohrála.

 

Myslím, že i když všicni neobsadili bodovaná místa, byla to pro naše závodníky skvělá zkušenost, a pro Mattea a Sabču pozvednutí sebevědomí před nastávající Olympiádou dětí a mládeže.

 

Zapsala: Simona Forstová

Kontakt

Taro kan, z.s. Rygle 23
644 00 Brno
(+420) 605 226 613

Vyhledávání