Doplněno: Úspěšné léto pro naše trenérky!!!

25.08.2016 13:18

Stříbrnou a bronzovou medaili získal kata tým složený z našich trenérek na letních akademických soutěžích!

 

1. turnajem byly 3. Evropské univerzitní Hry v Záhřebu.

Soutěže  se zúčastnilo trio našich trenérek, jmenovitě Simona Forstová, Barbora Kočtářová a Veronika Mišková, všechny studentky Masarykovy unvierzity Brno.

Jako první z trojice nastupovala do kata ženy Veronika Mišková. Tu bohužel hned po příjezdu zklátila angína. I tak ale podala maximální výkon a v 1. kole vyhrála 5:0, v 2. pak prohrála 1:4 s reprezentantkou Španělska, skončila tak ve čtvrtfinále.

Po individuálních kategoriích kata přišly na řadu kata týmy. Tam se našim reprezentantkám dařilo, když hned v úvodu porazily soupeřky z Turecka vysoko 5:0. Ve finále narazily na další reprezentantky z Turecka, avšak i přes bojovný výkon prohrály a obsadily tak stříbrnou příčku. Simona pak ještě nastupovala do kumite, kde se jí bohužel nedařilo a prohrála v úvodním zápase 1:0

 

Dalším turnajem bylo akademické mistrovství světa, konané od 10. do 13. srpna v Braze (Portugalsko)

Stejně jako v Záhřebu i tady začínala nejprve Veronika Mišková, a vedlo se jí o poznání lépe. V 1. kole porazila reprezentantku ze Srí Lanky 5:0, v 2. kole bohužel podlehla pozdější vítězce z Japonska 0:5. Posunula se však do repasáže (opravné kola). Tam měla těžkou soupeřku Margaritu Moratovou ze Španělska (současná mistryně Evropy U 21). Tu se jí podařilo orazit 5:0 a dostala se do pátečního malého finále o bronzovou medaili. Tam bohužel i přes dobře odcvičenou kata prohrála 1:4 s reprezentantkou Egypta a odvezla si nepopulární 5. místo.

Následující den po individuálních kategoriích startovaly týmy. V této kategorii měl náš tým štěstí na rozlosování, když v prvním kole měl volný los. V dalším však narazil na těžké soupeřky ze Španělska (v čele se současnou týmovou mistryní Evropy seniorů). Našim děvčatům se nepovedlo překvapení turnaje a postoupily tak ,,pouze´´ do sobotního malého finále o bronz. V něm nastupovaly proti reprezentantkám Číny. Český tým předvedl bezchybnou a  synchronizovanou sestavu s opravdu bojovnou bunkai (aplikaci) a vysloužil si tak 5 praporků a BRONZOVOU MEDAILI na akademickém MS.

Simona i Veronika byly napsány také do kategorie kumtie týmu. Do prvního duelu pro rakousku nastoupila z naší dvojice pouze Simona. Ta měla rozhodující 3. zápas (kolegyně před ní Veronika Halodová vyhrála a Lucie Veithová prohrála). Nastoupila tak proti rakouské jedničce Alise Buchinger. Simona předvedla krásné kumtie a nedávala Alise mnoho šancí bodovat. I tak ale bohužel svůj zápasi 0:1 prohrála. Rakouské závodnice poté prohrály v semifinále s Francouzkami, češké kumiťačky tak odešly bez výsledku.

 

Na tomto místě by chtěly členky týmu poděkovat Masarykově Univerzitě a Fakultě sportovních studií za možnost trénování v prostorách FSpS a financování nákladů na Evropské univerzitní hry. Dále by chtěly poděkovat svým trenérům p. Cackovi (kondiční trenér), p. Čulenovi a p. Musilovi (karate trenéři) a také všem členům oddílu a přátelům za podporu.

 

autor: Veronika Mišková

Kontakt

Taro kan, z.s. Rygle 23
644 00 Brno
(+420) 605 226 613

Vyhledávání