DOPLNĚNO - Mistrovství ČR v karate 2016

04.01.2017 12:34

Mistrovství ČR v karate 2016

O prvním prosincovém víkendu se jako každý rok konalo Mistrovství České republiky v karate. První den, tedy 3. prosince, byly na programu kategorie juniorů, U21, seniorů a masters. Za oddíl Taro Kan nastoupilo šest soutěžících a to Knápek Tomáš, Tamborlani Matteo, Olšák Jaroslav, Zaťko Tomáš, Forstová Sabina, Sendlerová Kateřina a Forstová Simona. V druhý soutěžní den, tedy 4. prosince, za oddíl nastoupili Pohl Filip a Potášová Michaela. Celkově náš oddíl získal deset medailí (X-3-7), tři pátá místa, jedno sedmé místo a dvě medaile v týmových soutěžích.

První den, v soutěži starších, se nám podařilo vybojovat hned dvě účasti ve finálových zápasech. První získal Matteo Tamborlani, který se dostal do finále a jasně tak ukázal svoji pozici top českého závodníka. Ve finále se utkal se svým dlouholetým reprezentačním soupeřem Říhou z Liberce. Bohužel letos rozhodčí přiřkli zlatou medaili libereckému závodníkovi a Matteo tak získal titul vicemistra ČR kata juniorů. Druhým finalistou byl Tomáš Zaťko v kategorii kata muži U21, který si výborným výkonem v semifinále poradil s českou jedničkou této kategorie a to Vítem z Mladé Boleslavi. Ve finále mu bohužel nestačily síly na závodníka Pechara z Prahy, takže stejně jako Matteo získal titul vicemistra ČR.  

              

                Druhý den soutěže nastupovali žáci. V bojích jsme měli pouze dva zástupce. V kata mladší žáci 10-11 let se ukázal Filip Pohl. Ten si během roku vybojoval první místo v žebříčku této kategorie
a tuto pozici také potvrdil na MČR. Nejprve si hravě poradil se dvěma soupeři v eliminaci. Poté v semifinále porazil svého obávaného soupeře Patersona z Lichnice a to suverénně 5:0. Toho se mu podařilo porazit s katou Paiku, kterou na závodech cvičil poprvé a dostal se tak do svého prvního finále na MČR. Tam mu byl soupeřem Nechyba z Písku. Souboj byl velice vyrovnaný, oba závodníci zaznamenali menší ztrátu rovnováhy. Bohužel pro Filipa, rozhodčí rozhodli v poměru 3:2 ve prospěch Nechyby. Pro Taro Kan to však znamenalo získání třetího titulu vicemistra republiky. Poslední naší zástupkyní byla Michaela Potášová. Michaela, která si letos prošla vleklými nemocemi a zraněními, předvedla, jaká je bojovnice a dokázala se tak probojovat na sedmou příčku.

                                

Celkový soupis umístnění:

Forstová Sabina           3. místo kata ženu U21

                                  3. místo kata ženy

                                  3. místo kumite ženy U21 do 60 Kg. 

                                  1. místo kata tým ženy (v týmu SCM Brno - spolu se sestrami Šabovými)

Sendlerová Kateřina     3. místo kata ženy U21

Tamborlani Matteo        2. místo kata junioři

                                   5. místo kata muži

Zaťko Tomáš                2. místo kata muži U21

                                   5. místo kata muži 

                                   3. místo kumite muži U21 do 68 Kg

Olšák Jaroslav               3. místo kumite muži U21 do 78 Kg

                                   5. místo kata muži U21

Forstová Simona           3. místo kumite ženy do 61 Kg

Pohl Filip                      2. místo kata ml. žáci 10-11 let

                                   3. místo kata tým žáci (za SCM Brno - spolu se Sůkalem a Čáslavou)

Potášová Michaela         7. místo kata st. žákyně

 

Všem závodníkům moc gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů do další sezóny!

 

autor článku: Veronika Mišková, Barbora Kočtářová

Kontakt

Taro kan, z.s. Rygle 23
644 00 Brno
(+420) 605 226 613

Vyhledávání