Doplnění - výsledky říjnových a listopadových soutěží

24.11.2016 11:48

V říjnu a listopadu se konalo několik soutěží, kterých se zúčastnili také členové klubu Taro Kan Brno.

 

3. NP DOROSTU, JUNIORŮ, U21 A SENIORŮ ČESKÁ LÍPA (9. 10. 2016)

Turnaje se zúčastnilo pět členů našeho týmu a získali celkem devět medailí (4-3-2). Oddílu se tak podařilo udržet si pozici druhého nejúspěšnějšího karate týmu v republice!

(viz. https://www.karaterec.com/cz/)

 

Naši zástupci a jejich medailové úspěchy:

 

Tamborlani Matteo -1. místo - kata junioři

        -1. místo - kata muži

 

Zaťko Tomáš - 2. místo - kata U21

          - 5. místo - kata muži

                      - 1. místo - kumite muži -67 Kg

 

Olšák Jaroslav -3. místo - kata U21

             -1. místo - kumite U21 do 78Kg

 

Forstová Sabina -2. místo - kata U21

                -2. místo - kumite U21 do 60 Kg

 

Forstová Simona - 3. místo - kumite ženy do 61 Kg

 

 

2. NP ŽACTVA ČESKÉ BUDĚJOVICE (23. 10. 2016)

Tohoto turnaje se za nás zúčastnil pouze jeden zástupce, a tím byl Filip Pohl. V konkurenci 52 soutěžících, ve své kategorii kata mladší žáci 10-11 let, se mu podařilo vystoupat na nejvyšší stupínek a odnést si tak svou první zlatou medaili z národního poháru.

 

 

3. POHÁR TALENTŮ A KRAJSKÝ POHÁR KROMĚŘÍŽ (29. 10. 2016)

Na konci října se konalo třetí kolo poháru talentů společně s krajským pohárem. Tentokrát se turnaj konal ve spřáteleném Zlínském kraji, konkrétně ve městě Kroměříži. Na turnaj vyjela pouze část oddílové mládeže, které se podařilo získat čtyři medaile a dvě pátá místa. Získali je:

 

Potáš Václav: 1. místo - agility 7-8 let, do 8. kyu

                        5. místo – kihon ido 7-8 let 8. - 7. kyu

 

Nečasová Aneta – 5. místo – kihon ido 7-8 let 8. -7. kyu

 

Potášová Michaela – 3. místo – kata starší žákyně

 

Rosinský Filip – 3. místo - kata dorostenci

 

Knápek Tomáš – 2. místo - kata junioři

 

 

 

4. LION CUP PARDUBICE (30. 10. 2016)

Pátého ročníku turnaje se zúčastnil pouze Filip Pohl a to v kategorii kata mladší žáci (10-11 let). Na turnaji předvedl skvělou formu a obstál proti závodníkům, se kterými neměl možnost se doposud setkat. Jediným přemožitelem se stal až finálový soupeř z Ostravy. Filip si tak odvezl druhé místo a stříbrnou medaili.

 

KARATE GRAND PRIX OSTRAVA (5. 11. 2016)

Na tomto turnaji oddíl reprezentovali celkem čtyři členové a podařilo se jim získat čtyři medaile (1-X-3). V kategorii žáků (7 - 9 let do 7. kyu), se podařilo v konkurenci přibližně 40 závodníků, prorazit Prokopu Jelínkovi, který získal bronzovou medaili.

V kategorii bez rozdílu kyu si vedl téměř stejně dobře, když obsadil páté místo. Zajímavé je, že na turnaji bylo možné opakovat kata. Prokop tak medaili získal pouze s opakováním kata Gekisai Dai Ichi a Gekisai Dai Ni. Dokázal tak porazit soupeře cvičící i vyšší kata. Za to mu moc gratulujeme!

            Dalším zástupcem byl Matěj Nejedlý. Pro Matěje tohle byla teprve druhá soutěž v životě a vedl si statečně. Z důvodu nedostatku zkušeností se mu tentokrát bohužel nepodařilo získat medaili. Přesto děkujeme za vzornou reprezentaci oddílu!

            Dvě bronzové medaile si odvezl Tomáš Knápek. Díky možnosti startovat ve vyšší věkové kategorii, nastupoval jak v kategorii juniorů, tak v kategorii mužů do 21 let. V obou kategoriích získal bronzovou medaili.

Poslední medaili, a to zlatou, přidala Veronika Mišková, která s přehledem porazila všechny soupeřky v kategorii kata žen.

 

 

GENERALI CUP ÚSTÍ NAD ORLICÍ (5. 11. 2016)

Ve stejný termín jako GP Ostravy se konal také Generali Cup v Ústí nad Orlicí. Tam jsme měli jediného zástupce – Jaroslava Olšáka. Ten získal hned 2 medaile

 

2. místo – kata muži

1. místo – kumite muži -80 Kg

 

3. NP žactva Brno (13. 11. 2016)

    V neděli 13. 11. se konalo 3. kolo NP pro kategorii žactva. Byla to také poslední možnost získat nominaci na Mistrovství ČR, které se bude konat ve dnech 3. a 4. prosince v Praze.

    Turnaje se zúčastnili 3 naši žáci a to Štěpán Králík, Prokop Jelínek a Filip Pohl. První 2 jmenovaní nastupovali v kategorii žáků 7-9 let. Oba předvedli své maximum, ale bohužel to na bodované příčky nestačilo. Štěpán prohrál v prvním kole a Prokop v kole druhém.

    Filip Pohl již nominaci zajištěnou měl před tímto turnajem, jeho úkolem tak bylo vyzkoušet si nové kata na soutěži. Bohužel ve 3. kole prohrál se závodníkem z KK lichnice. Ten v dalším kole ztratil rovnováhu a prohrál. Tím pro Filipa skončila cesta v individuální kategorii. V týmech nastoupil spolu s Vojtěchem Sůkalem (Hustopeče) a Brunem Čáslavou (Hodonín). Týmovou soutěž žáků deklasovali bez ztráty praporku a odvezli si tak zlatou medaili.

 

 

 

Všem, kteří se zúčastnili některé ze soutěží, děkujeme za vzornou reprezentaci, a medailistům moc gratulujeme :-)

Kontakt

Taro kan, z.s. Rygle 23
644 00 Brno
(+420) 605 226 613

Vyhledávání